Nd.YAG Malamalama mataupu faavae

8

O le moli pamu e tuʻuina atu ai le tioata Nd.YAG o se faʻasalalauga lautele faʻaauau o le malosi malamalama.Ole vaega ole absorption ole Nd:YAG ole 0.730μm ~ 0.760μm ma le 0.790μm ~ 0.820μm.A maeʻa ona faʻaaogaina le malosi o alaleo, o le atoma o le a mai le maualalo o le malosi maualuga i le malosi maualuga.

Su'ega tulaga, o nisi o ia suiga i atoms maualuga-malosi o le a suia i tulaga maualalo o le malosi ma fa'amatu'u le alaleo monochromatic tutusa.

A tu'u le activator i ni fa'ata tutusa e lua (o se tasi o ia mea e 100% e atagia mai ai le isi 50% o le fa'ata), e mafai ona fausia se pu opitika lea e le fa'asalalauina ai le fusi o alaleo monochromatic i fafo o le ana: O le monochromatic. alaleo propagating i le itu axial propagates i tua ma luma i totonu o le lua.

Pe a faʻasalalau le fusi o le monochromatic i tua ma luma i le mea laser, e taʻua o le "self-oscillation" i totonu o le lua.Pe a maua e le moli pamu ia lava atoms maualuga-malosi i le mea leisa, o atoms malosi-maualuga e i ai suiga faʻafuaseʻi faʻaosoina, faʻaosofia suiga faʻavevesi, ma faʻaosofia suiga absorption i le va o tulaga e lua.

O le moli fa'aoso fa'aoso e fa'atupuina e le suiga fa'avevesi fa'aosofia e tutusa le taimi ma le vaega o le moli fa'alavelave.Pe a toe fai e le moli le mea e fa'aagaoioia ai le mea "active matter inversion state" i totonu o le ana, o le malosi o le fusi o alaleo monochromatic o le taimi tutusa e faʻateleina e faʻatupuina ai se laser.

9


Taimi meli: Iul-01-2022